top of page

Blog

Szeretnénk veleletek megosztani a tapasztalatainkat és jó tanácsokkal ellátni titeket a Nagy Napotok előtt!:)

Reméljük, hogy a hasznotokra válnak majd.

Fogadalom

Szeretnénk megosztani veletek az esküvői fogadalommal kapcsolatos gondolatainkat. 

Gyakran előfordul, hogy a szertartás(ok) alatt, vagy a vacsora előtt a párjaink nem mondanak személyesebb hangvételű fogadalmat. Ennek gyakori oka a lámpaláz, és ebben az esetben mi azt szoktuk javasolni, írjatok egy szerelmeslevelet, amit az esküvő napján felolvastok egymásnak. Ezzel kapcsolatban több eshetőség is felmerül. 
 
[A fogadalom nem összetévesztendő a templomi eskütétellel ill. A polgári/házassági nyilatkozattal] 
 
Az első opció, hogy a beszédeket -lehetőleg a násznéptől távolabbi- helyen rögzítjük a legdiszkrétebb módon, hogy ne zavarjuk meg ezeket a meghitt pillanatokat.  

 

Könnyebben elérzékenyülő párok esetén azt szoktuk ajánlani, hogy egymásnak háttal állva olvassák fel a leveleket. A menetrend függvényében ez történhet a készülődés alatt/után, a first look alkalmával, a szertartás vagy akár a vacsora után is. Ha pedig meglepetésnek szánjátok ezeket a romantikus sorokat, akkor külön-külön is rögzíthetjük a beszédeket.  

A levél hosszúsága rátok van bízva, de általánosságban min. 1, max. 5 perc szokott lenni személyenként. Ez azt jelenti, hogy összesen kb. 10 percet kell rászánni az esküvő napján.  
 

De miért is ilyen fontos és jó dolog a fogadalom? 
 

Egyrészt egy gyönyörű emlék lesz számotokra, és szívmelengető érzés lesz évek múltán visszahallgatni az akkor bennetek kavargó gondolatokat. Másrészt az esküvői film alapját képzik ezek a beszédek, és rendkívül sokat dobnak a végeredményen. 

 

Mit tartalmazzon a fogadalom? 
 

Ez is teljesen rátok és a kreativitásotokra van bízva. Lehet könnycsorgatósan szentimentális, de viccesre is vehetitek a figurát. A lényeg, hogy szívből jöjjön. Felidézhettek egy szép közös emléket, elmondhatjátok, hogy mit szerettek a másikban, hogyan ismertétek meg egymást ill. hogyan szerettetek egymásba. Ezen felül a legfontosabb, hogy a fogadalom tartalmazzon fogadalmat, tehát egy-két ígéretet a jövőre nézve! :) De ha te egy verssel jobban ki tudod fejezni az érzéseidet, akkor az is tökéletes lesz! 
 

További tippek (megtörtént esetek alapján) 
 

-A levelet ne felejtsd otthon! 

-Ha nem levél, hanem beszéd formájában csak jegyzetet készítesz, akkor ne a telefonodba, hanem papírra írd a vázlatot. 

-Rajtatok kívül egy személy videós jelenléte elég lesz a fogadalom rögzítésekor. 

-Ne hagyd a legutolsó pillanatra a megírását! 

-Semmiféleképp ne stresszeljetek rá. Ez nem kötelező, csak abban az esetben írjatok levelet/beszédet, ha mindkettőtöknek van kedve hozzá. 
 

Köszönöm ha végigolvastátok, és jelezzétek ha sikerült döntésre jutni!:) 


 

Szeretettel, 

 

Juli&Sasa 

bottom of page